HOME / PROJECTS / HOUSE OF COMMS

Dar Wasl Mall / Landlord / 3900sq ft / 10 weeks

Be You - Dar Wasl Mall Jumeriah

Consult and Design

BEYOU, a contemporary label for aspiring and established fashion designers and an urban space artists, wanted to turn its new address spread over four individual units on the main Al Wasl Road into a chic welcoming space where clientele could shop and socialise. We worked closely with the BEYOU team to create a style destination that captured the brand’s innovative and creative spirit.

Manage and build

The bespoke nature of this project involved a lot of time and planning as most of the fittings and fixtures were made to order. We also had to meet the immense building requirements involving electricity, drainage, and health and safety, that resulted from including the F&B café within the retail environment. Our team rose to the challenge and worked around the clock to bring this remarkable collaborative customer space to life.

 

We also decided to make the most of the store location to increase footfall and maximise sales by directing the customer journey right from the mall. We achieved this by removing all the walls of the individual units and barriers near the entrance to allow customers to walk into the store naturally and seamlessly.

 

While we did retain elements of the building’s original architecture like the six metre open ceiling and beam columns, we re-designed all the walls to have a marble paint effect which blended across the store. This was perfectly complimented by the resin-chic polished concrete finish floors that offered a unique colour balance that further enhanced the industrial style décor of the store. 

The New Space

BEYOU Boutique is a spectacular blend of design, fashion and creativity featuring both a commercial boutique and a modern F&B café. The new space includes live green walls, chic marble finish and high open ceilings that reflect the brand’s personality. The natural light flowing through the store plays off the vibrant colours of the feature walls while the pendant shaped lighting above the café creates a warm idyllic ambience, perfect for relaxing with a fine cup of coffee on cosy seats. The clean gold and white contemporary interiors give the space a very personal yet professional vibe, while inviting customers to browse, shop, relax, and lounge.

GET IN TOUCH
Contact Us

Office 307, Apex Atrium

Motor City, Dubai

UAE

Tel: +971.56.228.1400

Tel: 04.430.8500

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Unfortunately, at this time, we don't have any job vacancies.

arrow&v
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Office 307, Apex Atrium

Motor City, Dubai

UAE

+971.56.228.1400

04.430.8500

© 2019 by Janat Interiors.

Logo copy (1).jpg